МОСКВА: Македонија со сила се вовлекува во НАТО

АКЦИЈА
loading...

Загрми и Москва, Македонија со сила се турка во НАТО, истакна портпаролката на руското министерство за надврорешни работи, Марија Захарова. Таа вели дека Македонија е жртва на таканаречената ,,политика на отворени врати’’ која впрочем не претставува ништо друго освен алатка за контрола на одредена територија во геополитички поглед.

-Внесувањето на Македонија во НАТО со присила, само потврдува дека политиката на „отворени врати“ стана цел сама за себе и алатка да се стекне контрола врз геополитичка територија – вели портпаролката на руското министество за надворешни, Марија Захарова.

Да се потсетиме дека од Македонија се бара да се откаже од своето име идентитет, јазик, историја и култура за влез во Алијансата, нешто што досега не било побарано од ниту една друга земја членка на Алијансата. Од Македонија се очекува да го имплементира целосно предавничкиот договор со Грција за да стане 30 земја членка на НАТО, како што вчера изјави Столтенберг.

loading...