Шизофрени се тие што сакаат во ЕУ и НАТО а се против промена на името (ФОТО)

АКЦИЈА
loading...

Првиот министер за надворешни работи и потенцијален кандидат за иден претседател Денко Малески смета дека е шизофрено да се биде за НАТО и за ЕУ а во исто време да се биде против промена на уставното име.

Фотографијата со неговата изјава објавена во неговата колумна “Светот е еден” се шири на Твитер а оригинално е објавена во неделникот ФОКУС.

Според анкетите 75 % од Македонците се против промена на уставното име. Во исто време околу 80 % од населението е за влез во ЕУ и НАТО.

loading...