Мицкоски на средба со Рот: Сме за ЕУ и НАТО, ама договорот е штетен

АКЦИЈА
loading...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Државниот Министер за Европа на Сојузна Република Германија, Михаил Рот.

На средбата се афирмираа добрите билатерални односи помеѓу Република Македонија и Сојузна Република Германија.

Мицкоски истакна дека ВМРО-ДПМНЕ е политичка партија која искрено се заложува за интеграција на Република Македонија во ЕУ и НАТО.

Истовремено, Мицкоски нагласи дека еднострано обврзувачкиот договор потпишан со Република Грција е штетен на интересите на Република Македонија и дека тој не може го поддржи.

Курир

loading...