Ношпал: Не дозволувајте тие да ви го исперат мозокот

АКЦИЈА
loading...

И покрај фактот што ниедна јавна (а неполитичка) личност, спортист (со исклучок на Борко Ристовски), пејач, глумец… ниеден “странски пријател”, ниедна (сериозна) политичка партија или “сериозен политички лидер”, не го повика народот на несогласување околу ова што му се прави, туку напротив, го отруја со пропаганда за светла иднина.

Сите учесници на НАТО ФЕСТ 2018, сите аналитичари, уредници, амбасадори, џоамити-паметни и авторитети во општеството, повикуваат на прифаќање на оваа срамна капитулација (оние што молчат, исто како да се со нив!)…

Покрај сите притисоци, закани и уцени, подмитувања, плаќања, наспроти целиот државен апарат и сите “сериозни партии” – МАКЕДОНСКИОТ НАРОД точно знае што сака, а што несака!

Не треба никој да му каже ништо, бабите и дедовците им кажале се што треба да знаат на овие теми! Сепак – кој дошол добредошол! Кој не нека го јаде срамот до века!

Зашто и тие 25 % што се изјаснуваат дека треба да ги прифатиме овие ГМО решенија, интимно, длабоко во себе, знаат дека не постапуваат правилно!

Не, нема таков човек, МАКЕДОНЕЦ по род, што ова ќе го прифати! Тоа се само профитери, мешетари и полтрони!

Не дозволувајте тие да ви го исперат мозокот!

Напротив, маргинализирајте ги и отфрлете ги!

Кажете им дека се педери и дека не ги сакате!!

Не дозволувајте да ви ги наметнат нивните морални и етички норми!!!

Тодор Ношпал

loading...