Москва е против промена на уставното име на Македонија

АКЦИЈА
loading...

Решение за името треба да се потпира на широк општествен консензус и беспрекорна уставна основа. Преспанската спогодба не е таков случај. Таа само предизвика дополнителен раскол и во #Грција и во Република #Македонија,

– изјави Потпаролот на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова на дневниот брифинг за новинарите, и напомена дека Москва не поддржува договори за промена на уставното име на Македонија.

loading...