Миша Поповиќ: Упадот на власта во ДИК може да стане навика

АКЦИЈА
loading...

Политологот Миша Поповиќ од Институтот за демократија смета дека упадот што се прави за да се обезбеди функционален ДИК “не може да дојде сега туку после сеопфатен притисок врз ВМРО-ДПМНЕ и како последна алатка.

Во спротивно, смета Поповиќ ваквите преседани ќе станат навика која понатаму ќе служи за заобиколување и на функционални институции.

Според него сега е јасно дека опозицијата блокира а Иванов чека да се приклучи.

“Но замислете утре што ќе се случи ако дојде мнозинство кое ќе изгласа нешто навистина штетно – нема да има кој да го блокира”, заклучува политологот.

Експрес.мк

loading...