Солзите нема да ти се залудни, мајче!

АКЦИЈА
loading...

Претседателот на Унијата на Млади Сили на ВМРО-ДПМНЕ Лука Кржалоски во Кавадарци ја посети бабичката која со солзи во очите го следеше протестниот марш во Кавадарци од својот балкон.

Претседателот Лука во знак на почит и подари Македонско знаме и на својот фејсбук профил напиша:

„Мајче, секоја твоја солза нема да биде залудно пролеана.
Секој плач за Македонија, е искрен крик за нејзино ослободување од оваа црна чума што надвиснала над неа.
Ние младите мајче, ти ветуваме дека ќе ја браниме секоја педа земја од нашата татковина и ќе го зачуваме ова наше свето и вековито име,
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!
ДА ЖИВЕЕ!!!“

 

loading...