Малагурски: НАТО, е баш ги почестивте Македонците со поканата (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Српскиот филмски режисер, продуцент, сценарист, и активист, Борис Малагурски, за Фактор вели дека НАТО со поканата за членство навистина ја почести Македонија.

„Македонските млади луѓе ќе имаат чест да патуваат во сите држави ширум светот, да учествуваат во воените акции на НАТО Алијансата, бранејќи го крупниот капитал на неолибералните групи на интерес на Западот, а убивајќи недолжни цивили, сиромашни жртви на американските империјалистички политики, ширејќи „демократија на бомби“. слобода, отстранување на демократски режими, и „правда“, одземање на ресурси кои им припаѓаат на локалното население, за да богатите странци бидат уште побогати. Или можете да изберете друг пат, се надевам ќе изберете друг пат“ – вели Малагурски за Фактор.

За РТ во краток документарец тој се осврнува околу спорот за името, кој го „кочи“ влезот на Македонија во НАТО.

ClipArt with Boris Malagurski. Greece vs Macedonia: A Name Game

Macedonia’s parliament endorsed an agreement with Greece to change the ex-Yugoslavian Republic’s name to the ‘Republic of North Macedonia’. What do people think about it and what is the background of the name deal? Boris Malagurski clarifies the situation.

Публикувахте от RTD Documentary Channel в Сряда, 11 юли 2018 г.

loading...