Апасиев им се истури на пејачите кои ќе настапуваат на прославата наречена „Покана за влез во НАТО“

АКЦИЈА
loading...

Ве покануваме оваа сабота, на 14 јули, да се обединиме и заедно да го прославиме историскиот успех на Македонија.

Голема граѓанска прослава во 15 градови ширум земјата заедно со преку 40 домашни артисти и музичари.

Одиме напред – Македонија во НАТО и ЕУ!

Гласи текстот во владината кампања за големата граѓанска прослава по повод поканата за влез во НАТО …

На ова, еден од првите кои се огласија беше професорот Димитар Апасиев.

ФБ статусот гласи:

ПЕЈАЧИТЕ од увек си барале мецени во капиталот. На горенаведениве “естрадни уметници” никад у живот нема да им штрапнам на концерт! А и многу други млади освестени дечки. Се испосравте на сето ваше творештво и директ у владина пропаганда. За жалење сте, а се фолиравте дека сте креатива.

loading...