Вака некогаш се забавувале скопјани

АКЦИЈА
loading...

Овие фотографии од старо Скопје повозрасните ќе ги наврати во минатото и ќе им пробуди спомени, а помладите ќе можат да видат како некогаш изгледаше градско лизгалиште под Кале.

Нормално е времињата се менуваат, но постојат места и објекти што оставиле неизбришливи траги во срцата на скопјани. И тие толку лесно не се бришат. Така е и со летното кино „Парк“.

Ноќниот живот во Скопје во минатото бил доста разновиден. Имало многу кафулиња и дискотеки кои работеле со полна пареа и биле познати меѓу младината во тоа време.

Една од најпознатите дискотеки во 80-те била Малибу позната како Огниште.

Вардар некогаш служел за капење и разладување во топлите денови – посетата на плажите претставувало мода и начин на живот

loading...