Ноќната градска шема се сели во Тетово и Чаир (таму нема полиција)

АКЦИЈА
loading...

Не стивнуваат реакциите во јавноста по полициската рација во саботата на повеќе летни дискотеки во Скопје. Јавноста вели дека ова е класичен пример на демонстрирање на сила од страна на полицијата, а при настанот беше приведен и еден од главните организатори на ,,шарената револуција’’.

Според други извори, рацијата на полицијата наводно била со цел отворање на простор за новата дискотека на братот на Есад Рахиќ. Сетко Рахиќ на локацијата на поранешно Кабрио отвора своја дискотека и со помош на Спасовски наводно се обидува да ја задуши конкуренцијата, вели нашиот извор. Токму поради таа причина е и запрена изградбата, односно проширувањето на луна паркот во Градскиот Парк.

Како и да е и која и да е причината за тоа што во летните дискотеки влегоа специјалци вооружани до заби критики пристигнуваат од сите страни. Најчесто граѓаните велат, одете во Чаир или Тетово направете инспекција и воведете ред и дисциплина. Ова го вели и професорката на музичката академија, Дарија Андовска на својот Фејсбук профил.

– Љубави полициски, ајмо тамо у Чаир и околина да демонстрирате сила и функционална држава, оќе? Или рекетот од таму на друго место иде? , вели таа на Фејсбук.

 

loading...