Моќно видео од протестот на Млади за Македонија одржан пред Собранието за антимакедонскиот договор за името

АКЦИЈА
loading...

На 23.06.2018 година во Скопје пред Собранието на Република Македонија се оддржа протест против промена на уставното име на Република Македонија односно против штетниот договор што владата на СДСМ го потпиша со нашиот Јужен Сосед.

Движењето „Млади за Македонија“ оддржа СЕМАКЕДОНСКИ протест Собранието на Република Македонија да им се придружат во борбата против антимакедонските политики.

Целите на протестот беа одбрана на уставното име, против промена на уставот со цел промена на името на Македонија, одбрана на Македонскиот Идентитет, јазикот, државноста и суверинитетот.

Извор

loading...