Македонци, иако сме биле под турско

АКЦИЈА
loading...

Документ од 1905 година на американските имиграциони власти покажува дека сите патници кои што пристигнувале во САД од географска Македонија по националност биле запишувани како Македонци.

Во документот за Епта Наумче кој живеел во селото Неволани во Грција тогашна Отоманска империја се вели дека тој е Македонец.

loading...