Тие самите веќе си се нарекуваат Северна Македонија (видео)

АКЦИЈА
loading...

Коѕијас:

Тие самите веќе си се нарекуваат Северна Македонија

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕијас низ насмевка коментира – Северна Македонија, како што самите си се нарекуваат… Ова доаѓа по „историскиот“ договор кој Владата на Македонија го потпиша со Грција со кој се согласи со промена на нашето уставно име.

Дали може да се раздвои процесот за Албанија и за Македонија?

Коѕијас: За Северна Македонија, сами се нарекувате така. На што следеше широка насмевка како кога се смеете кога успешно сте завршиле некоја важна работа на многу лесен начин.

Коѕијас: Тие самите веќе си се нарекуваат Северна Македонија

Коѕијас: Тие самите веќе си се нарекуваат Северна Македонија

Публикувахте от Press24.mk в Вторник, 26 юни 2018 г.

loading...