Апасиев открива скапа корупција на новинари пред референдумот

АКЦИЈА
loading...

Професорот и член на раководството на партијата Лњвица Димитар Апасиев тврди дека професионални новинари добиваат огромни хонорари за ја убедат јавноста да го смени името ма референдум.

“Дознав дека дел од “професионалните” новинари, кои ве убедуваат да си го смените името, зимаат по околу 3.000 ЕУР хонорар месечно. А вие ринтајте за 200 ЕУР плата и гласајте на референдум за да има цензус. Или, шо би рекол министеров за надворешни: “Win-Win ситуација”, пишува Апасиев а пренесува опсервер.мк

Апасиев важи за еден од најпопуларните политичари, одличен познавач на законите и добро информиран за состојбите во Македонија.

Тој беше и советник во СЈО од каде си заминал сам за да избегне конфликт на интереси.

loading...