Таравари постави табла на училиште само на албански јазик

АКЦИЈА
loading...

Таравари отвори училиште со табла само на албански јазик

Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари отворил паралелка во училиште во селото Форино на кое, спротивно на законот, стои табла испишана само на албански јазик, а од Државниот инспекторат за локална самоуправа засега се во длабок сон и нема никакви реакции, ниту најави за отстранување на незаконски поставената табла.

Оваа информација Таравари ја објави на својот профил на фејсбук.

Në Forinë filluan punimet e një çerdhe të re, jemi të lumtur të punojmë për të Tashmen e fëmijëve tanë!
Sigurisht që Forina meriton më shumë.
Gostivari i Pari!

Во Форино започна работата на нова градинка, среќни сме што ќе работи за поголемиот дел од нашите деца!
Се разбира, Форина заслужува повеќе.

loading...