Бугаров има нешто да ни каже! (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Светослав Иванов, водител на ТВ емисијата „120 минути“, во последната епизода насловена „Кога името е безначајно“, упати неколку мошне важни пораки до идните Македонци слеш граѓани на Република Северна Македонија.

Човекот е Бугарин, од ЕУ, што значи дека на конкретнава тема е паталец, а не гаталец. А паталците е фино да бидат чуени.

Нема да го преведуваме, бидејќи сигурни сме дека повеќето ќе го разберат (на крај краева, според бугарскиот дел на заедничката комисија од договорот со Бугарија, ние сепак сме „един народ“, така ли?). Ако не, прашајте некој со бугарски пасош да ви преведе. Во меѓувреме, ве оставаме со главната поента, а тоа е: Да си во ЕУ е исто како да си надвор од ЕУ.

loading...