Кога го потпишував Договорот, бев среќен како кога го возам моторот, но моторот ништо не го заменува (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Ништо не може да ја замени возбудата што ја предизвикуваат моторите кај премиерот Зоран Заев, па ни потпишувањето на договорот со Грција. На интересното прашање на новинарката, кога е поголем адреналинот кај премиерот кога го потпиша договорот или кога го вози моторот, Заев раскажа романтична приказна за својата цврста врска со моторот и кацигата.

-Уф, ништо не го заменува моторот! Јас бев многу среќен кога го потпишував договорот, како што сум среќен кога го возам моторот. Кога го возам моторот, јас сум сам со себе. Јас сакам секој час да го поминам со своето семејство, со децата, со сопругата и слично, ама живеам со мајка ми и со татко ми. И тука кога сум дома, некој се јавил, имам замолници, ургенции…

За час новинарката го прекина премиерот кај ургенциите, а тој ѝ се доверу дека често се јавуваат кај премиерот за ургенции, но тоа е резултат на неговата отвореност и желба да помогне, па го продолжи разговорот за моторот.

-На крајот, моторот е прибежиште. Веројатно ѝ правам проблем на полицијата, но се извинувам, внимателен сум, почитувам… И тогаш сум сам со својата кацига, буквално сам на моторот кога возам дали е тоа по планините или оној по улиците. Тоа ми е хоби, кога сум на моторот, тие неколку часа, ги полнам моите батерии. Обично тоа го правам во недела, а во понеделник се чувствувам како нов, како рехабилитиран, за да можам со жар, со енергија, со сила да продолжам, заврши премиерот.

loading...