ВИДЕО: На Таки Фити му требаа само 3 месеци да го смени ставот за името

АКЦИЈА
loading...

За помалку од 3 месеци, првиот човек на МАНУ го смени ставот. Ако во март сметаше дека решение кое бара промена на Уставот не е возможно, вчера, Фити го поздрави договорот со Грција.

Ставот на Фити не го делат сите академици на МАНУ. За дел од нив, договорот со Грција е штетен за македонските национални интереси.

 

loading...