Како Путин почнал да верува во Бога: “Многу е тешко да се зборува во јавноста” (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Андреј Кондрашов: Можете ли да ни кажете, кога почнавте да верувате во Бога?

Путин: Тоа е многу интимно прашање. Знаете, многу е тешко да се зборува за тоа јавно. Но, мислам дека секој човек е роден со верување во Бога. Во неговата душа. Тој е роден со тоа.

Но, различни луѓе почнуваат да го разбираат во различни времиња и во различни околности. Во секој случај, на пример, за време на Втората светска војна, кога дури и најголемите и чисти атеисти застанаа во рововите и ги нападнаа, секој од нив размислуваше за ова, сигурен сум. Постојат луѓе кои го разбираат ова без екстремна ситуација.

Но, кога едно лице се наоѓа во екстремна ситуација, скоро сите мислат за тоа.

Кирил Клејменов: Владимир Владимирович, што треба да се жртвува, за да се стане претседател?

Путин: Жртва? Па, нечиј личен живот. Тоа е неизбежно. Сепак, постои многу голем надоместок. Сето тоа е компензирано со сфаќањето дека навистина е важна, суштинска, уникатна работа, насочена кон подобрување на благосостојбата на милиони луѓе и зајакнување на најважната работа во животот на една личност: татковината.

Извор: Криста.мк

loading...