Да се истурка месецот требаат 500 евра, а платите едвај 250

АКЦИЈА
loading...

За да се истурка месецот едно четири члено семејство треба да има барем 32 418,00 денари ако се водиме според последните пресметки на синдикалната кошничка.

Најмногу пари или 13.408 денари во март биле потребни за храна и пијалоци, а 8.253 денари за комунални трошоци и покуќнина. За лична хигиена се одвојувале 2.301 денари, а за превоз 2.349,34 денари.

677 денари граѓаните издвојувале за одржување на здравјето.

Ако појдете на пазар веднаш во очи ќе ви паднат поскапените цени на производите споредбено со лани . Иако сумата е за 20 денари поскапа на скопските пазари, во супермаркетите е двојно поскапо.

Граѓаните се жалат, велат ако се види колкави се платите, цените се скапи. Пазарџиите пак обратно, велат цените не се скапи, но народот нема пари.

loading...