Со албански знамиња прославувале на споменикот на Воинот на коњ, група граѓани се упатила да спречи сквернавење на споменикот!

АКЦИЈА
loading...

Поголема група луѓе со Албански знамиња попладнево се фотографираа пред споменикот на Воинот на коњ, откако претходно имале своевидна прослава, но за што поточно станува збор репортерот на Инфомакс не успеал да дознае, со оправдување дека не разбираат Македонски

За малку бил избегнат инцидент, информира репортерот на Инфомакс, откако на плоштадот пристигнала поголема група на граѓани со намера да спречат сквернавење на споменикот на Воинот на коњ.

Откако ги забележале, странските државјани ги собрале знамињата и си заминале.

Инфомакс

loading...