Колку Македонци заминале за Грција на викенд?

АКЦИЈА
loading...

Колку Македонци заминале за Грција на продолжен викенд?

Осум илјади Македонци заминале за Грција на продолжен викенд
Осум илјади Македонци заминале за Грција на продолжен викенд. Податоците на пограничните служби покажуваат дека за 24 часа поминале вкупно околу 17 илјади патници. Оваа бројка велат дека е во рамките на просекот за овој приод од годината, кога почнуваат летните одмори, но фреквенцијата на домашни туристи е значително зголемена.

Од граничната полиција велат дека најголемиот шпиц бил во утринските часови, но времето на чекање не било подолго од десетина минути.

Мирно и без поголеми гужви денеска е и на граничниот премин Дојран.

Сузана Мицева за Телма

loading...