Додека гледаме фудбал, една жена ќе биде покриена со бел чаршаф – тоа ќе биде нашата заедничка мајка Македонија

АКЦИЈА
loading...

Во сојузот со Југославија дојдовме до своја држава, но таа беше скриена во федеративноста на Југославија и не му пречеше никому, а Југославија беше премногу силна за да ѝ се спротвстават. Сега останавме мали, беспомошни, и неподготвени и сега се виде дека нашата дипломатија што работела во Југославија не чинела две пари, не свршила никаква работа за да го заштити и да го стабилизира својот народ, вели академик Митко Маџунков, гостин на Алфа.

-На крајот останува еден стар беспомошен народ, кој во овој момент нема друг излез туку да се собере заедно и во еден општ сенароден отпор да се спротвстави на ова, бидејќи ова е смрт за народот. Тоа не е видено во историјата на човештвото, тоа е програмиран геноцид. Прват во историјата може некој да ја види смртта на својот народ во текот на својот живот.

Тој раскажува анегдота, која ја раскажувал неговиот татко, a ja поврзува со периодов кога за време Фудбалското првество и отсутноста на луѓето поради фудбалот, во позадина ќе се случат крупни работи за Македонија.

-Ми раскажуваше мојот татко, кој беше многу болен.

Маџунков: Во овој еден месец додека се гледа фудбал, една жена ќе биде покрина со бел чаршаф

Маџунков: Во овој еден месец додека се гледа фудбал, една жена ќе биде покрина со бел чаршаф

Публикувахте от Република online в 15 юни 2018 г.

loading...