Ние можевме во ЕУ во 1990-та ама …

АКЦИЈА
loading...

Од интервју на некогашниот претседател на Македонија во два мандати, Коро Глигоров, еден од главните автори на денешната референца ФИРОМ, дознаваме дека Македонија била пред вратата на ЕУ уште во 1990-та но, политичките шефови на југословенските републики тоа го одбиле – повеќе сакале сопствена локална власт во која тие се газди, отколку граѓаните да им бидат Европјани.

Така беше тогаш, а како е сега?

Сега ние нудиме се, и што имаме и што немаме, но тоа никому не е потребно.

Газдите останаа газди, а прашање е колку граѓаните се граѓани, а колку само поданици

loading...