Нема фиксен договор за телефонскиот повик, краен датум е 25 јуни

АКЦИЈА
loading...

Премиерот Зоран Заев изјави дека се прецизираат последните детали за прашањето со името и штом заврши тоа, владите на Македонија и Грција ќе излезат со детали од разговорите и со резултатите од договорот. Заев рече дека последен рок е 25 јуни, кога треба да се одржи и седницата на Советот на Европа, а со цел деталите од договорот да се испратат до парламентите на земјите членки на ЕУ. Заев додаде дека е важно договорот да биде содржаен и траен.

-Би сакал утре, 8 јуни ако е можно, ако може и денеска, вечерва. Имаме период до саљмитот, европскиот самит т.е. европскиот совет кој ќе се држи 28 и 29 јуни, пред тоа претходи советот на Европската Унија, тоа е делот на министрите за надворешни работи, на 25 и 26 јуни. Тие се отприлика роковите.Имајќи в предвид дека земјите членки треба да знаат ние навистина итаме ден поскоро тоа да го направиме – вели Заев.

loading...