Македонскиот народ се ослободи од прангите и дојде по своето!

АКЦИЈА
loading...

Ова беше силна, моќна порака од Македонците дека не може никој да им ја земе честа и достоинството!

Говорот и настапот на Христијан Мицкоски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ, но и дебитант на македонската политичка сцена, би го оценил како внимателен, еуфорично-адреналински, но сепак храбар, патриотски (пред сѐ пораката до неговите синови на крајот, но и пораката дека “патриотите се во затвор, а криминалците на слобода и на власт”) и обединувачки.

Присуството на според мене, за овие услови на тиранија и деспотизам – 50 илјади македонски граѓани е огромен ветер во едрата на ВМРО-ДПМНЕ и на Мицкоски како негов лидер, кои сега внимателно ќе мораат да ја задржат и канализираат оваа неверојатна народна енергија!

Ако правилно се насочи и искористи овој сенароден револт, на квинслишката, тиранска и анти-народна власт на Заев и се одброени деновите!

#МакедонецотСеРазбуди
#ГордСумШтоСумМакедонец
#МакедонијаВечна

Пишува: Бобан Нонковиќ на Фејсбук

loading...