Вие не сте суверени, вие сте мали послушни деца…! (Видео)

АКЦИЈА
loading...

Америка бараше од Француската банка PBNP Paribas да плати парична казна од 9 милијарди долари…

Биле многу приказни за тоа дека Макрон се однесува како лидре на суверена нација, но…

Макрон се обидел да каже дека Франција е суверена нација, што очигледно не е точно – само поглеајте како се покориле на изреалската линија во придружба на неодамнешниот напад на Сирија, Макрон изнел невистини кои му ги диктирале неговите надредени.

“Што се однесува до меѓународната безбедност, сакам да го уверам Владимир да не се плаши, бидејќи Франција има војска која може да ја заштити мојата земја, но имам и обврска во односна другите европски сојузници, и мислам дека оваа европска безбедносна архитектура е наша одговорност.

Во секој случај, на никого нема да му свртиме грб, и тоа нема да го направиме на сметка на други европски земји.

Јас тоа ќе го направам, бидејќи не се плашам и ќе ги исполнам своите обврски”, рекол Макрон.

“За жал…!
Секако, не треба да се плашите, но пракста покажува поинаку. Гледајте, сите се занимаваме со иранското прашање, имаше случај на наметнување на американски санкции против европските компании.
Америка бараше од Француската банка PBNP Paribas да плати парична казна од 9 милијарди долари, а потоа и Германската банка поради кршење на едностраните санкции. И што се случи. Ги плативте како мали деца.

Што се случи со Јапонската банка. Оваа пракса треба да престане.

Ова е неприфатливо, гледате за што се работи. И ако продолжи… Што е добро во тоа?
Тоа е она што го уништува новиот светски поредок. Сепак, ние мора да се согласуваме со нашите американски партнери по прашања за сите други правила на однесување. Ова е многу важно, бидејќи тоа е основа на нашата денешна дискусија.

Доверба, или постои или не. Ако ја нема тогаш ништо на добро нема да излезе од тоа”, рекол Путин на заедниката прес конференција на Интерналниот економски форум кој се одржа во Санкт Перербург.

loading...