Амди Бајрам: Никола Груевски се тргна, нормално и јас се тргам, па маж и жена се разведуваат а не владини партнери

АКЦИЈА
loading...

Жал ми е што ве напуштам. Јас неколку пати сум рекол, које на власт јас сум со вас, им одговори пратеникот Амди Бајрам на пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ кои го критикуваа премиерот Зоран Заев за обидите да го зголеми парламентарното мнозинство.

„Нема замерки. Никој со никого не е венчан. Маж и жена се оставаат, па тој има друга жена, а таа друг маж. Јас лично од премиерот Зоран Заев ништо не сум барал, ни министер, ни заменик министер, само да бидам од оваа страна. Никола Груевски се тргна, нормално и јас се тргам”, изјави во собраниската сала Бајрам, предивикувајќи смеа кај пратениците.

 

loading...