До кога Русите ќе бидат поголеми Македонци од нас, Македонците

АКЦИЈА
loading...

ВО 1991 ГОДИНА НИЕ, МАКЕДОНЦИТЕ ДОБИВМЕ ГОТОВА ДРЖАВА, АМА НЕМАВМЕ ДРЖАВНА СВЕСТ. Заради отсуството на државна свест, по 27 години, денес веќе немаме држава. Кратко кажано, без државна свест нема држава.

ШТО ЗНАЧИ НАЦИОНАЛНА И ДРЖАВНА СВЕСТ? ЕДНОСТАВНО КАЖАНО, ДА ЗНАЕМЕ КОИ СЕ НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ И ДРЖАВНИ НЕПРИЈАТЕЛИ. НЕПРИЈАТЕЛИ СЕ ТИЕ, КОИ НИ ПРАВАТ ШТЕТИ И ВО МИНАТОТО И ДЕНЕС. СО ЕДЕН ЗБОР – ГРЦИ, АЛБАНЦИ, БУГАРИ. ПЛУС ЗАПАДОТ, КОЈ ИМ ОБЕЗБЕДИ МОЖНОСТ ДА НЕ ДЕЛАТ ПО БАЛКАНСКИТЕ И ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА КАКО И ДА НЕ УНИШТУВААТ ДЕНЕС. Кога е така, не може да има пријателство со тие кои ни одзеле територија, пред да го вратат заграбеното. Ниту пријателство со нивните подржувачи, пред да се компензирале со камата штетите и геноцидот врз македонскиот народ.

ШТО ЗНАЧИ СОЦИЈАЛНА СВЕСТ? ДА НЕ ДАВАМЕ МОЖНОСТ ВО МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ДА ИМА 25 % НЕВРАБОТЕНИ МАКЕДОНЦИ. А ПАК 99 % ОД ВРАБОТЕНИТЕ ДА ИМААТ ПО 200 ЕВРА МЕСЕЧНА ПЛАТА, А 1 % – ПО 250 000 ЕВРА. И АКО ТАКВА НЕПРАВДА СЕ ЈАВИЛА ЗА ДАДЕН ПЕРИОД, БРЗО ДА СЕ ВРАТИ СОЦИЈАЛНАТА ХОМОГЕНОСТ ВО МАКЕДОНСКОТО ОПШТЕСТВО.

ДЕНЕС, НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕМАМЕ НИТУ НАЦИОНАЛНА И ДРЖАВНА, НИТУ СОЦИЈАЛНА СВЕСТ. Во спротивно, немаше да дозволиме да бидеме робови на политичари криминалци, на бизнисмени криминалци, на терористи криминалци, на странци криминалци. Немаше да дозволиме на соседите и на Западот целосно да не уништуваат, а ние свечено да одиме кон нивната кланица.

„КАКВО ДОБРО НИ НАПРАВИЛА РУСИЈА ВО ИЗМИНАТИТЕ 27 ГОДИНИ?“ ВРЕСКААТ МАКЕДОНСКИТЕ ОДРОДНИЦИ И ИЗРОДИ,КОИ ВО ТОЈ ПЕРИОД СО ПОДКРЕПАТА НА САД И ЕУÂÂ УКРАДОА ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД 15 МИЛИЈАРДИ ЕВРА.

ПРВО, господа бандити од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, не Русија, туку вие ги украдовте тие пари, а Западот е покровител на таа кражба.

ВТОРО, Русија беше една од првите држави во светот, која ја призна Македонија под уставното име „Република Македонија“. Име, кое предавниците од СДСМ го продадоа и заменија со референцата БЈРМ уште во 1993 година.

ТРЕТО, за време на терористичката војна против Македонија во 2001 г. обединетата капитуланска влада на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ не објави воена состојба и активно соработуваше со САД и НАТО за уништување на Македонија. Борбата против албанските терористи од Косово се водеше само од македонски бранители доброволци, од руски, српски и украински доброволци. Дојдените на помош украински хеликоптери се управуваа од руски пилоти, а сите бранители користеа руско оружје, додека албанските терористи користеа американско оружје. И во тој случај русите и останатите словени се покажаа поголеми македонци од македонците.

ЧЕТВРТО, во изминатиот 27-годишен период владите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ ја уништија македонската економија по налог на САД и НАТО, со исклучок (донекаде) на македонското земјоделство. 80 % од тие земјоделски производи се извезуваат во Русија, која го прима дури и она со недоволен квалитет.

ПЕТТО, предавничките македонски влади бараат од Русија да ги подржува на меѓународните форуми уставното македонско име идентитет и суверенитет и таа тоа го прави, додека тие на истите меѓународни форуми (вклучително ООН)ÂÂ ги дискредитираат и името, и идентитетот и суверенитетот.

ШЕСТО, уште во мај 2015 г. за време на владата на ВМРО-ДПМНЕ, рускиот министер за надворешни работи Лавров објави: „Сега се покренува темата Македонија да се федерализира, па дури се навестува идејата за територијална поделба, да се подели земјата меѓу Албанија и Бугарија“. Премиерот Груевски и останатите македонски политичари НАМЕРНО го прокоцкаа предупредувањето, затоа што СИТЕ беа вклучени во планот на САД-НАТО и ЕУ за доуништување на македонската држава.

СЕДМО, на 24 мај 2017 г. Путин на средбата со македонскиот претседател Иванов во Кремаљ изјави: „писменоста кај нас дојде точно од македонската земја“. Меѓутоа, во истото време СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и албанските терористи го туркаа законот за двојазичност на целата македонска територија, почнат од ВМРО-ДПМНЕ уште во 2008 г. независно што тогаш имаше апсолутно мнозинство во Собранието.

ОСМО, во последните неколку години руската влада неколкукратно ги предупреди македонските власти и меѓународната јавност за подготвувана кантонизација на Македонија. ЗА ДА БИДЕ ИРОНИЈАТА ЦЕЛОСНА САМИОТ АВТОР НА ПРОЕКТОТ ЗА КАНТОНИЗАЦИЈА, БРИТАНСКИОТ АМБАСАДОР ГАРЕТ ГО ПОКАЖАЛ ПЛАНОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ. НИКАКВА РЕАКЦИЈА ОД ИВАНОВ, ИАКО ВО СЕКОЈА НОРМАЛНА ДРЖАВА АМБАСАДОРОТ МОМЕНТАЛНО СЕ ПРОТЕРУВА, А ДОКОЛУ СТАНУВА ЗБОР ЗА ОФИЦИЈАЛНА ПОЗИЦИЈА НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, ДИПЛОМАТСКИТЕ ОДНОСИ СЕ ПРЕКИНУВААТ.

ДЕВЕТТО, Русија нееднаш предупредува дека со менувањето на македонското име се губи и македонскиот идентитет и македонскиот јазик. Со евентуално влегување во НАТО за кое постои предавнички консенсус меѓу СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и албанските терористи, пак НАМЕРНО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД СЕ ТРАНСФОРМИРА ВО ТОПОВСКО МЕСО НА САД И НАТО.

ДЕСЕТТО, руската патријаршија е против предавничката одлука на Светиот синод на МПЦ да бара „мајка“ во Бугарија. Овој месец ќе се слави 1000 години од Охридската архиепископија, која е прва словенска црква на Балканот, продолжителка на Архиепископијата на Јустинијана Прима од VI век и историска компонента на МПЦ. Денес македонскиот Синод е збирштина на масони, бугараши и гркомани и поканата на таа антимакедонска збирштина до бугарската црква за заедничко славење во Охрид е невидена навреда и понижување. И во тој случај Русите се покажаа како поголеми Македонци од Македонците и заедничка прослава нема да има.

КРАТКО КАЖАНО, ДОДЕКА ВО ИЗМИНАТИТЕ 27 ГОДИНИ СИТЕ МАКЕДОНСКИ ВЛАДИ КОНТИНУИРАНО СЕ БОРАТ ДА ГИ УНИШТАТ КАКО МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ТАКА И МАКЕДОНСКОТО ИМЕ, ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, ИСТОРИЈА, КУЛТУРА И ТЕРИТОРИЈА, РУСИЈА ИСТО ТАКА КОНТИНУИРАНО СЕ БОРИ ЗА НИВНОТО ЗАЧУВУВАЊЕ.

ДЕНЕС ЗАЕВ И ОСТАНАТИТЕ ЗАПАДНИ ПЛАТЕНИЦИ И МАРИОНТИ ВРЕСКААТ ПРОТИВ РУСКО ВЛИЈАНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА, НО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД МОРА ДА ЗНАЕ ДЕКА АКО НЕ Е РУСИЈА, МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ЌЕ БЕШЕ УНИШТЕНА УШТЕ ВО 2001 ГОДИНА СПОРЕД ТОГАШНИОТ ПЛАН НА САД И НАТО. ЗА ТОА ПОСТОЈАТ И БРОЈНИ ДОКУМЕНТИ.

ДЕНЕС БАНДИТЕ НА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ ВОДЕНИ ОД ЗАЕВ И МИЦКОВСКИ САКААТ ДА ЗАВРШАТ СО ТОА ШТО НЕ ИМ УСПЕА НА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ, БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ, БОРИС ТРАЈКОВСКИ И МИНИСТРИТЕ И СОВЕТНИЦИТЕ ВО ТОГАШНАТА ВЛАДА. ПО КАПИТУЛАЦИЈАТА СО ДАВАЊЕ МАНДАТ НА ЗАЕВ ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ И КАНТОНИЗАЦИЈА СОГЛАСНО СО ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА, ДЕНЕС ИВАНОВ ЈА ПРАВИ ИСТАТА ФИНТА СО БАРАЊЕ ПИСМЕН ДОКУМЕНТ ЗА ПРЕДЛОГОТ „РЕПУБЛИКА ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЈА“ САМО ШТО, ОВИЕ ФИНТИ НЕМА ДА ПОМИНАТ ПРЕД ИДНИОТ НАРОДЕН СУД.

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА ДОБРО ЗНАЕ ШТО СТОИ ЗАД ПРЕДЛОГОТ НА ЗАЕВ ЗА „РЕПУБЛИКА ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЈА“, ЗАТОА ШТО ИВАНОВ ИЗЈАВИ „ОЧЕКУВАМ ВО ИДНИНА ДА НЕ БИДАМ СЕЛЕКТИВНО ИНФОРМИРАН ЗА ПРОЦЕСОТ“ÂÂ НАМЕСТО ДА ГИ ЗЕМЕ РАБОТИТЕ ВО СВОИ РАЦЕ. СИТЕ СЕ РАЗОТКРИЈА ДО ГОЛА КОЖА. МИНАТИОТ МЕСЕЦ ЗАЕВ, МИЦКОВСКИ, ЏАФЕРИ И ГАРЕТ СЕДНАА НА ЕДНА МАСА. НА ЛИДЕРСКАТА СРЕДБА (БЕЗ ЛИДЕРИ) ВО САБОТАТА, ИВАНОВ ОКРУЖЕН ОД ТЕРОРИСТОТ ЏАФЕРИ И КРИМИНАЛЕЦОТ ЗАЕВ.

ДАЛИ МОЖЕ ДА ЗАМИСЛИТЕ ЛИДЕРСКА СРЕДБА НА ТИТО, ОКРУЖЕН СО ДРАЖА МИХАЈЛОВИЌ И ВАНЧО МИХАЈЛОВ?

ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО СРУШИ ЦЕЛИОТ ПРЕДАВНИЧКО-ТЕРОРИСТИЧКО-КРИМИНАЛЕН ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ И ЌЕ ВОСПОСТАВИ ДИРЕКТНА ДЕМОКРАТИЈА. МАКЕДОНСКИОТ НАРОД (А НЕ КОРУМПИРАНИ СУДИИ) ЌЕ СУДИ И НОСИ ОДЛУКИ.

loading...