Шведските медиуми предупредуваат: Тој што ќе ја нападне Русија ќе се соочи со пекол

АКЦИЈА
loading...

Шведскиот весник “Свенска дагаблет ” објави напис објаснувајќи што може да се очекува од потенцијалниот напаѓач во случај на офанзива против Русија.

Имено, велејќи дека нападот на Русија ќе се претвори во кошмар за потенцијален напаѓачот, а како главна причина се дадени проблеми географски и климатски услови.

Покрај тоа, Русите имаат големо искуство во тотална војна, но и во организирањето партизански борби.

Во прилог на Русија, шведскиот весник набројува уште две земји кои би претставувале вистински кошмар за потенцијален напаѓач, како што се Швајцарија и Нов Зеланд.

Швајцарија би била кошмар за кој било противник бидејќи е во средината на Алпите и таа е непристапна за освојувачите низ целата нејзина историја. Исто така, иако армијата има само 150.000 војници, таа е подготвена да мобилизира повеќе од четири милиони луѓе за да се одбрани во секој момент.

Со Нов Зеланд, ситуацијата е малку поинаква, бидејќи тоа е остров кој е 1.600 километри од најблиската земја – Австралија, додека остатокот од светот е уште подалеку.

Ова растојание би било неверојатен предизвик за секој освојувач кога ќе се земе предвид снабдувањето со муниција и други резерви за армијата.

Маркукуле

loading...