(ВИДЕО) “Што има Бранко да му каже на Заев за името на државата”?

АКЦИЈА
loading...

Во период кога се “лицитира” со решенија за државното име, добро е да се потсетиме и на говорот на Бранко Црвенковски пред Генералното Собрание на Обединетите Нации.

Додека за премиерот Заев прифатиливо решение е “Република Илинденска Македонија”, еве кое решение беше прифатливо за поранешниот претседател на СДСМ и претседател на државата во тоа време.

loading...