Миленко: Народот македонски е вечен!

АКЦИЈА
loading...

Отворајки десетици теми во рамките на мојата емисија, на површина се појави едно интересно но и поразително прашање?!

Во случаите на Академик Бошевски и Професор Тентов, во случајот на “вебџијата“ Даниел Велјановски, во случаите на кросистот Кико и картингашот Рико (македонскиот Луис Хамилтон), во случајот на Александар Донски, но и во случаите на откуп на литература од историчари на Атичките македонци, финасирање на патувања на научни форуми, финасирања на патувања на научни екскурзиии и испитувања…, оваа наша држава нема никаков сенс?!?!

Сите досегашни влади на РМ, сите бранковци, кировци, љубчовци, хариевци, бучковци, николи…, сите тие се пропагираа како спасители на оваа држава и нација. Сите тие се залагаа за Македонија и македонското име. Сите тие се “бореа“ против странскиот фактор што не не признава.

И, СИТЕ ТИЕ не направија ништо на полето на научно и документирано презентирање на Македонија и македонската историја во светот. Сите тие ништо не направија на промоција на македонските таленти (уметнички, спортски, научни…) во светот.

Она што направија е дека си набавија нов мебел во кабинетите. Направија да го иритираат народот со возење во службени возила со милициска “тирулиру“ придружба, и блокорање на сооброќајот. Направија да имаат половина милион невработени. Направија никој од невработените да неможе да добие поддршка (еднократна, кредит, грант, помош…) за да започне некоја своја гринфилд инвестиција.

Направија мизерија. Направија секој европски чиновник да може да ни се помоча на нашата историја. Секој исфрустриран поранешен атинјанин, а сега таканаречен Грк, да може да ни го исплука името, секој бугарски татарин да може да ни го негира јазикот и нацијата, а секој шумадиски сељак – црквата.
А, никој неможе да најде 1.500 евра за да се одкупи вреден матерјал од приватни колекционари од Германија. Матерјал што докажува дека Античките македонци имале свои релевантни историчари.

Никој неможе да најде пари двајца генијалци да отпатуваат во Ст Петерсбург, каде треба да и обзнанат на светската научна јавност дека средното писмо од Каменот од Розета е на МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК.
И, неможат да најдат пари за Кико и Рико да се тркаат и победуваат во светот.
Ееејјјјјј, јадна Македонијо. Ама, издржлив е овој народ. Ќе ги надживее и овие имбецили од политичари, и овие педери од европејци (докажани давајгазовци), и ови клетници од комшии…
Народот македонски е вечен. Тоа сознание ги спобудалува сите на планетава.

loading...