Чинии полни спомени: Дали беше послатко да се јаде од нив или од овие денешни модерни?!

АКЦИЈА
loading...

Дали некогаш се присетивте како изгледаа садовите кога вие бевте деца? Дали и вие ги чувате како некоја огромна вредност од еден добар и убав период во животот?

Сигурно многу до сега ве има фатено носталгија за оние времиња од пред многу години. Неколку години наназад било е карактеристично секој дом да има лимени чинии, чашки, шолји…

Во денешно време слабо можеме да ги видиме сите овие работи, па често се запрашуваме, дали сите ги фривме во ѓубре?

Барем сите можеме да се сложиме дека од нив се јадеше највкусната храна, каде сите од семејството заедно седеа до маса и јадеа во исто време, а не како што е денеска, едвај да можеме сите да се собереме за јадење, па макар и еднаш неделно.

Ги чувате ли вие денеска овие работи во својот дом? Се сеќавате ли на тие убави времиња? Ако ги немате вие, сигурно ги има во домовите на вашите баби и дедовци.

loading...