Героски: Вака се чува идентитетот, шупаци!

АКЦИЈА
loading...

Новинарот и уредник на дневниот весник „Слободен печат“ и порталот „Плус Инфо“, Бранко Героски на својот Фејсбук профил, упати порака до власта за тоа како се чува идентитетот. Имено тој на социјалната мрежа го објави својот југсоловенски пасош, потенцирајки дека рубриките во документот се напишани на македонски јазик и со кирилично писмо. Героски над објавата им напиша:

-Абе слепци од Штабот на колосалните будали. Ова е мојот југословенски пасош. Абдали, прочитајте на кој јазик се напишани рубриките во образецот. На чист македонски јазик! Со кирилично писмо. Вака се чува идентитетот, шупаци!

 

loading...