“Сега госпоѓа Могерини нека го дочека Ѓукановиќ во Брисел и нека го гушка…”!

АКЦИЈА
loading...

Се додека бриселските шефови мижат на заканите кон опзициски новинари, нека престанат со изјави на сочуства и …

После нападот на Оливера Лакиќ започнала акција на полицијата и власта која се прави за да го пронајде извршителот на нападот.

Поголем дел од критичната маса во Црна Гора потполно ја изгубиле довербата во политичката желба да се застане на пат на незаконските напади на луѓето кои се критички орјентирани.

Европската унија со праксата мижење на едно око поради прозападната орјентација на Ѓукановиќ во очите на многу независни новинари е соучесник.

Основачот и косопственик на “Вјесник” Жељко Ивановиќ не ја крие својата огорченост:

“Сега госпоѓа Могерини нека го дочека Ѓукановиќ во Брисел, нака го прегрне силно и многу да го пофали за неговите европски вредности и стремежи, и за прогресот на Монтенегро кој го постигна во ЕУ-интеграции. Значи, се додека бриселските шефови ги сведуваат своите реакции и давање изјави на сочуство со медиумите и изразување надеж дека ‘надлежните органи ќе ги пронајдат нападачите и налогодавците”, независните медиуми и новинари ќе бидат глинени голуви и легитимни мети”, изјавил Ивановиќ за DW.

loading...