На Маршот на Бесмртниот полк во Москва учествуваа повеќе од милион луѓе (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

По воената парада и поставувањето венци на споменикот на непознатиот херој, во Москва се одржа маршот на Бесмртниот полк. Според руските медиуми на маршот имаше повеќе од еден милион луѓе.

На овој марш, како и на воената парада и на полагањето венци, присутен беше и српскиот претседател Александар Вучиќ, кој претходно изјави дека ќе носи слика од својот дедо, за кој рече дека бил убиен од усташите. Путин, пак, носеше слика на својот татко.

Во маршот на Бесмртниот полк учествуваа потомци на жртвите од Втората светска војна, кои носеа слики од своите предци.

loading...