Миленко: За Шекеринска знаеме што мустра е, но каде е да гукне Хорхе Фикусовски?

АКЦИЈА
loading...

Реакција на Миленко Неделковски по повод учеството на воен баталјон на АРМ во воената парада на бугарската армија. Фејсбук статусот го пренесуваме во целост:

Додека српската војска веќе неколку години маршира на парадата во Москва рамо до рамо со победниците над фашизмот, нашиве јадови маршираат рамо до рамо со поранешните окупатори и злостори, односно сојузници на нацистичка Германија и Хитлер.

За Шекеринска знаеме што мустра е. Ја чека долгогодишна робија за велепредавство. Но каде е дума да каже “врховниот командант” Хорхе Фикусовски?

Јас лани во Русија марширав со “Вечниот полк”. Да се знае дека не сум дел од ови про-фашистички предавници и нацистички сојузници.

Срамот ви е голем. Најголем. Барем еден војник или офицер да се најдеше да рече НЕ. Бедници.

loading...