На никој друг! Само на Јапонци може да им текне вакво нешто

АКЦИЈА
loading...

Јапонска компанија прави виртуелни машки силуети за да ги заштити девојките и жените кои живеат сами. Силуетите од карате борци, бодибилдери и секојдневни момчиња бркаат криминалци создавајќи илузија дека има некој дома.

Луѓето се селат од домот на своите родители затоа што сакаат да бидат поблиску до нивното работно место или факултет. Меѓутоа, повеќето Јапонци навистина не ја сакаат идејата да имаат цимер, и многу од овие млади луѓе живеат сами, а тука се вклучени и младите девојки.

Криминалците често сметаат дека младите девојки кои живеат сами за да бидат лесни цели. За да помогнат во решавањето на овој проблем, а исто така и да им олеснат на женските станари, компанијата  „Лео Палас 21” развија систем што го нарекуваат “Човекот на завесата”.

Користејќи проектор контролиран / прикачен на паметен телефон, „Човекот на завесата” прикажува силуета на маж на вашата завеса, така што кога луѓето од надвор ќе го погледнат вашиот прозорец,  ќе изгледа како дома да имате момче, маскирајќи го фактот дека живеете сами.

Во моментов, системот има 12 различни опции, вклучувајќи и заплашувачки рутини како боксерско замавнување, каратист кој вежба, бодибилдер кој крева тегови и спортски фан кој замавнува со безбол палка.

Бидејќи би било лесно да се заклучи дека краткиот циклус е лажен, секое видео е околу 30 минути, и има различни движења. Промотивното видео на „Лео Палас 21” не навлегува во тоа како функционира системот, се чини дека е лесно да се програмира да се префрлува од една рутина на друга, што ќе ви даде околу шест часа силуети пред било која силуета да се повтори.

loading...