Изберете пат по кој би тргнале и дознајте што ве чека на патот на судбината (од 1 до 8)

АКЦИЈА
loading...

Сите ние ги избираме нашите патишта, и во буквална и во симболичка смисла.

Дали газите по разгазени патеки или избирате стабилни и познати патишта? Дали ја следите масата или сте осаменик?

На нашите избори влијае нашиот карактер, нашите ставови и личните квалитети, а од изборот што го правиме во голема мерка зависи и нашата иднина. Изберете го патот по кој би тргнале, подобро запознајте се и дознајте каква судбина ве очекува.

Изберете ја вашата патека и побарајте го бројот во текстот подолу:

1. Пат

Сакате едноставен и удобен начин на живот. Патот е пред вас, правилата се познати за вас, па се чувствувате сигурни. Покрај тоа, многу патници веќе оделе по овој пат, па тој изгледа како вистински пат по кој треба да се оди. Откако ќе ги научите “правилата” на животот, ќе можете да го менувате во зависност од насоката, вешто избегнувајќи ги пречките на патот.

2. Земјан пат

Пионерите се бестрашни и храбри луѓе. Вие сте способни да создадете нова патека и да бидете лидер на другите. Вие сакате да ја преземете одговорноста во свои раце и не сакате изговори. За вас е најважната цел кон која одите со самоуверен чекор. Тешкотиите само ќе ве натераат да се потрудите повеќе. Дури и ако никој не се осмели да оди по вас, тоа нема да ја намали вашата страст и желбата да одите напред и да освојувате нови места и простори. Вашиот живот е калеидоскопска авантура. Само најдете го својот пат и надминете ги пречките. Вие сте свесни за вашите способности и знаете како да пронајдете излез од секоја ситуација.

3. Пруга

Од една страна, овој пат ќе ве одведе до посакуваната точка. Во исто време, непријатно е да се оди по пруга, бидејќи треба да се прилагодите на растојанието помеѓу шините. Треба да одите со мали или големи чекори. Не можете да одите нормално. Одејќи по овој пат брзо ќе се уморите, а можеби и ќе залутате од својот живот. Често ќе паѓате. Вие варирате помеѓу успехот и неуспехот и со менливо расположение сте. Сепак, не заборавајте дека во секој момент може да наиде воз кој драматично ќе го промени вашиот живот. Дали сте подготвени за тоа?

4. Асфалтен пат

Пропртен и солиден пат по кој можете да одите без поголем ризик. Меѓутоа, постојат некои правила кои мора да ги почитувате, за да не се најдете на другата страна од животот. Вие сте индивидуалец. Меѓутоа, ако објективно се погледнете себеси, ќе сфатите дека повеќе ја претпочитате вашата индивидуалност од колективот. Уживате во удобен и опуштен живот.

5. Тесен пат

Во вашите одлуки преовладува желбата да бидете поинакви. Заради своето срце, ќе се откажете од удобноста во животот. Досадни ви се разгазените патеки. Ве инспирираат само неоткриените хоризонти. Дури и кога никој не знае каде патеката води, вие ќе тргнете по неа. Вие сте посреќни додека ги поминувате непознатите патеки меѓу звуците на природата, наместо да ги следите безброја разгазени патеки.

6. Селски пат

Не е најблискиот, најсреќниот и најлесниот пат. Но, вие сте среќен дом кој оди по долгиот пат на отворен простор. Не многу луѓе ќе одат по овој пат, па имате време да размислувате додека полека се движите напред. Почитувајте ја осаменоста, а повремената осаменост е дури и лек за вас. Каде води овој пат? Само вие знаете. Доколку сакате цивилизација и динамичност, вие одите по блескаво осветлените, брзите авто-патишта на животот, а кога вашата душа сака мир – ќе го најдете во тивок агол во некоја мала заедница. Изборот е секогаш на вас!

7. Пат од чакал

Ќе се уморите одејќи по овој пат. Ако тоа е привремено, нема да има проблеми. Ќе имате можност да го споредите овој пат со други патишта и да најдете она што ви одговара во животот. Сепак, долгата прошетка по нерамни патишта може да биде заморна и болна за вас, заради што често ќе бидете нерасположени и незадоволни со животот. Дали овој пат е вреден на вечна меланхолија во вашето срце?

8. Патека во паркот

Сакате да им дозволите на другите да одлучуваат за вас, наместо сами да донесувате големи одлуки. Вие сте задоволни што некој ја направил патеката во паркот на одреден начин. Забележавте дека градителот на патеката не работел само според својот вкус, туку се грижел и за вас. Во исто време, сакате да уживате во естетиката без никаков ризик. Често се плашите да преземете одговорност. Можеби тоа е секогаш така, а можеби е само моментална состојба. Меѓутоа, префрлувајќи ги своите лични проблеми на туѓи плеќи, ќе поминувате низ живот без многу грижи, желни да уживате во секој момент. Во тој момент сте задоволни со себе и со својот избор.

loading...