6 совети за мајсторска скара за 1-ви мај (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Погледнете што се ви е потребно за да бидете мајстор број еден во правење скара за први мај.

Ако мислевте дека за да направите скара е потрбно да знаете само да запалите оган, тогаш сте се излажале.Секој што некогаш приготвувал скара знае дека тоа е цела навика, меѓутоа со помош на ова видео, секој ќе може да биде прав мајстор за скара.1-maj-skara

Првиот совет е: распоредете го жарот под решетката така што ќе имате три дела, дел каде што огнот е најјак, каде што е со средна јачина и дел каде што топлината доаѓа само индиректно. Она месо што треба само уште малку да се допече треба да се става на средината на огнот, а она што е веќе испечено може да стои на делот со индиректна топлина, ако не е нешто што може да се пресуши.

Останатите совети погледнете ги на следното видео и се ќе ви стане јасно.

loading...