Јанушев: СДСМ потроши цела година за преместување на една бандера

АКЦИЈА
loading...

Генералниот секретар на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев обвинува дека пуштањето на автопатот Демир Капија – Смоквица доцни цели осум месеци.

Како што вели тој, доколку СДСМ го ставеше политиканството во втор план и се посветеше на интересите на граѓаните, овој автопат ќе беше во употреба уште во август минатата година и граѓаните ќе можеа побргу и побезбедно да се движат по патниот коридор 10. Јанушев воедно додава дека заслугата за овој автопат ја има претходната влада предводена од неговата партија.

 

тв21

loading...