Полицијата во Оман проговори за смртта на Авичи

АКЦИЈА
loading...

„Кога имав 16 години, татко ми рече дека можам да правам што сакам со својот живот. Само треба да работам напорно за да го добијам тоа што го сакам. Тогаш решив дека штом умрам сакам да ме запомнат со она што сум направил во животот, а не со парите кои сум ги заработил“, вели шведскиот диџеј Авичи во неговата песна „The Nights“. Тој беше пронајден мртов на 28-годишна возраст во Оман, една од најпопуларните дестинации за забава на Арапскиот полуостров.

Полицијата во Оман рече дека не се сомнева во постоење на кривично дело во врска со смртта на шведскиот Ди-Џеј Авичи во Мускат, објави шведскиот телевизиски канал CBТ.

„Ние не се сомневаме во криминал, ги имаме сите информации и точно знаеме што се случило, сè ќе претставено во медиумите“, рече полицијата во Оман.

Авичи, чие вистинско име е Тим Берглинг, почина на 28 години.

Тој беше пронајден мртов во Мускат на 20-ти април. Информациите за причините за смртта на музичарот не беа дадени, но беше познато дека тој страдал од акутен панкреатит во последните пет години.

Дел од неговата болест била предизвикана од прекумерна употреба на алкохол. Во 2014 година на Avicii му била извадена жолчката.

loading...