Колумна: Што преговараме Ние со Грците?

АКЦИЈА
loading...

До 1990 зборот Македонија тие не го ни изговараа.

Кога не прашуваа од каде сте и што сте, па кога така ќефлиски ќе ги распукавме со Македонец од Македонија, тие упорно велеа – Ааааа, Југославос. Сите Грци низ цел свет не го изговараа името и се колнеа дека таква земја со такво име и таков народ никогаш не постоеле.

Арно ама, во режија на Горниот, одеднаш тие да ти се одушевуваат од името Македонија и дури си го клајмуваат како нивно. Аферим бре етиопјанско расо со албански корени последниве 180 години.

Грците се толку глупи и мизерни до тој степен, што имаат храброст да зборат ” старогрчки ” а Албанците ги разбираат и им велат аман бре луѓе, тоа е наш албански јазик и тотално се разбираат со таа разлика што Грците се убедени и се колнат дека е тоа демек нивниот старогрчки јазик.

Оваа трагикомедија не им смета и најмалку на нивните креатори, Западот денешна ЕУ со Америка. Им сметало ете Руското влијание.

Кој им дава право на Америка да создава нови вештачки држави на Македонскиот Полуостров и да уништува еден исконски и праисториски народ како Македонците, заедно со Баските, Каталонците, Баварци, Корзиканци и други народи во Европа, а ги признава не барем се од Дедо Ноета денешните држави со “света” историја и мижи Асан да ти бајам ….

Затоа, уште еднаш повторувам : Со кого Ние тоа преговараме и за што?

Преговараме и аир гледаат материјално и тоа привремено само кодошите. Привремено, затоа што ем ќе бидат ликвидирани и нарачателите на тој начин ќе си го земат назад рушветот, а Ние треба потешко да работиме да си го земеме назад името и правдата Божја.

Александар Џеповски

loading...