И во Собрание се гледа фудбал, расправата за интерпелација нека почека…

АКЦИЈА
loading...

Тешко е да си на седница додека во тек е фудбалски натпревар. Особено за толку мала плата…

Вечерва во законодавниот дом се одржува седница на која на дневен ред е иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за интерпелација на Владата.

Претседателот на Владата Зоран Заев на денешната седница за доверба на Владата го поздрави враќањето на опозицијата во работата на Парламентот и, како што кажа, тоа е во интерес на граѓаните на Република Македонија, но и интерес и на власта заради тоа што со опозицијата може да биде само подобра власт.

Заев, одговарајќи на обвинувањата на пратеникот од опозициската ВМРО-ДПМНЕ Крсто Јовановски, рече дека ова е конструктивна дебата, ама тогаш уште не беше почнат фудбалот.

 

loading...