Дали сте меѓу малкуте кои точно ќе ја решат задачава?

АКЦИЈА
loading...

Логичките тестови и загатки се дизајнирани со цел да ни го збунат мозокот и да нè натерат да бараме нови начини за најдеме решение на проблемот. Така и овој вирален математички проблем не е исклучок на правилото.

Дали можете да заклучите на кој начин ќе се добие резултатот во оваа задача и кој е точниот број што треба да стои на местото на прашалникот.

А сега е време за тестирање. Задачата можете да ја погледнете подолу.

loading...