Оставила празен стол за покојниот син, а потоа на венчавката дошол гостин поради кој сите заплакале

АКЦИЈА
loading...

Беки Турни е мајка од Аљаска која пред две години доживеа нешто што ниту една мајка не би требало да доживее.

Го изгуби својот, тогаш 19 годишен син Тристан, а од неговата смрт не помина ни миг, без да помисли на него.

Но животот оди натаму па неодамна почувстува среќа кога човекот од нејзините соништа ја запроси. Организираа венчавка, а посебо место меѓу поканетите, доби празниот стол за нејзиниот син.

На него осамна трогателна порака, во спомен на него, момчето кое требаше да ја види својата мајка повторно среќна. Но кога церемонијата почна, пред да го каже судбоносното „да“, човекот од нејзините соништа, Кели Турни запре се и на својата љубови и кажа дека донел некого, поради кој неколку минути подоцна сите сватови заплакаа.

Беки прво била збунета, поради наглото прекинување на церемонијата, кога пред неа се појавило непознато момче. И рече дека има 21 година, и веднаш сфати кој е тој.

Кога нејзиниот син отиде на оној свет, мајката одлучи да ги донира сите негови здрави органи. Така што веднаш сфатила кој е тој, а момчето на Кели и додал стетоскоп, и тогаш и сватовите сфатиле кој е мистериозниот гостин на свадбата.

Беки стетоскопот го допрела до градите на младиот Џејкоб и ја слушнала најубавата „свадбена песна“, срцето на својот син продолжува да чука во градите на друга добра душа.

Цврсто го прегрнала, сватовите заплакале, а Беки отсега ќе живее посреќно и поубаво, иако го нема Тристан, со сознанието дека нејзиното срце спасило туѓ живот.

loading...