За Велигден не легнувајте пред полноќ – важни обичаи за празникот

АКЦИЈА
loading...

За Велигден постојат неколку обичаи кои треба да ги почитувате.

Треба да се стане рано, а да не се легне пред полноќ. Ако легнете порано тоа значи дека со наредниот Велигден ќе ви помине годината поспано.

Наутро може да се измиете со вода во која ќе чувате едно црвено јајце и босилек.

Децата се мијат со црвено јајце.

loading...