Ексклузивно: Македонија ја повлекува апликацијата за членство во ЕУ

АКЦИЈА
loading...

После години и години како земја кандидат, изморени од чекање за пристапните преговори, инспирани од Брегзит и во солидарност со Обединетото кралство, Република Македонија одлучи да ја повлече апликацијата за ЕУ и да се збогува со европските аспирации.

loading...