Како Донев бришеше под со Трајковска и Бучковски

АКЦИЈА
loading...

Во емисијата на Оливера Трајковска, Проф. Донев, Проф. Бучковски и самата Трајковска, дебатираа во однос на прашањето за името, нацијата, јазикот. Што ќе се случи доколку прифатиме промена на името?

Професорот Донев, како на мали деца пластично им објасни што ќе се случи доколку прифатиме промена на име.

Кратка лекција околу тоа што значи самиот поим нација и држава …

Уживајте

loading...